Preddiplomski studij Aeronautika među najtraženijima kod maturanata

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je popis deset najtraženijih studija među maturantima.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je popis deset najtraženijih studija među maturantima prema omjeru prvih izbora i kvote u 2022. godini za upis studija u akademskoj godini 2022./2023.

Preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – modul vojni pilot zauzeo je visoko peto mjesto prema omjeru prvih izbora i kvote od svih postojećih akreditiranih sveučilišnih i stručnih studijskih programa u Republici Hrvatskoj (više od 1000 studijskih programa s kvotom višom od 10).

Za studij Aeronautika – modul vojni pilot kvota je 15 studenata, a do sada ga je kao prvi izbor navelo 60 studenata. Ukupno je 119 učenika studij Aeronautika navelo kao jedan od izbora, a omjer prvih izbora i kvote je četiri (studij.hr).

Podsjetimo, prijave na studijske programe započele su 1. veljače 2022., a konačna rang-lista očekuje se 18. srpnja 2022. godine.
Osim prijave na studijske programe na web stranici www.postani-student.hr, svi kandidati za vojne pilote moraju se do 19. travnja 2022. godine prijaviti i na javni natječaj za učenike četvrtih razreda i na javni poziv za učenike trećih razreda srednjih četverogodišnjih škola (klikni na poveznicu za više informacija). Prijaviti se možete ovdje.

Više informacija: https://vojnipilot.hr/, Aeronautika – vojni pilot | Hrvatsko vojno učilište – FPZ | Kadet OSRH (morh.hr)