MORH raspisao natječaj za prijam u kadetsku službu kandidata za vojne pilote

Rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2022. godine.
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu, 23. veljače 2022. godine javni natječaj za prijam u kadetsku službu na preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot koji je službeno objavljen OVDJE.
U akademskoj godini 2022./2023. u status kadeta-vojnih pilota bit će primljeno do 20 kandidata i kandidatkinja upisanih na prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih i diplomskog studija (3 + 2) na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautike, modul vojni pilot.

Rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2022. godine.

Kandidatkinje i kandidati se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu na portalu www.postani-student.hr i Ministarstvu obrane Republike Hrvatske klikom na ovu poveznicu: PRIHVATI IZAZOV ili pismeno (osobno ili poštom) na adresu: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Središnjica za upravljanje osobljem, Ilica 256b, 10 000 Zagreb.

Uvjete koje kandidatkinje i kandidati moraju ispuniti kao i popis potrebnih dokumenata za pravilnu prijavu možete pronaći na našoj web stranici u kategoriji POSTANI VOJNI PILOT.

Još jednom naglašavamo da sve nove kandidatkinje i kandidati, učenici 4. razreda i stariji, s najviše navršenih 22 godine, ali i stipendisti-vojni piloti koji su prošle godine uspješno završili selekcijsko letenje u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić”, moraju izvršiti prijavu i na www.postani-student.hr gdje obavezno moraju izabrati studij aeronautike – modul vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a potom se prijaviti i na naš natječaj preko ove web stranice ispunjavanjem elektroničke prijave te prilaganjem preslike osobne iskaznice, rodnog lista, potvrde o pohađanju 4. razreda srednje škole ili uvjerenja o završetku srednje četverogodišnje škole (svjedodžba 4. razreda ili svjedodžba o maturi) i uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci) u sljedećim formatima: .jpg, .jpeg, .png, .pdf. Elektroničku prijavu možete obaviti s bilo kojeg elektroničkog uređaja (mobitela, tableta, laptopa ili računala).

Svi prijavljene kandidatkinje i kandidati bit će obaviješteni elektroničkom poštom na adresu koji su naveli u prijavi o točnom vremenu i lokaciji održavanja prvih psihologijskih testiranja, preliminarnog zdravstvenog pregleda te provjere tjelesne spremnosti kao i daljnje informacije o provedbi odabirnog postupka.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2022. godine s iznimkom što stipendisti-vojni piloti ne moraju ponovo prolaziti selekcijsko letenje.

Dodatne obavijesti kandidati mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 (Središnjica za upravljanje osobljem o pitanjima za sve faze odabirnog postupka do selekcijskog letenja), 01/238-0202 (referada Fakulteta prometnih znanosti o pitanjima za upis na Fakultet) te 01/4861-024 (Odnosi s javnošću Hrvatskog ratnog zrakoplovstva o pitanjima u vezi selekcijskog letenja) svaki radni dan u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, elektroničkom poštom na vojnipilot@morh.hr ili putem službenih profila na društvenim mrežama vojnipilot.hr (Facebook i Instagram).