„Završni prilaz“ za prijavu kandidata na javni natječaj za kandidate za vojne pilote

Ostalo je još svega dva dana za prijavu kandidata na javni natječaj za prijam u kadetsku službu na prijediplomski sveučilišni studij Aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti, usmjerenje vojni pilot

Natječaj za prijam u kadetsku službu na prijediplomski sveučilišni studij Aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti, usmjerenje vojni pilot raspisan 26. siječnja 2024. godine (i službeno objavljen OVDJE), zaključuje se 5. travnja 2024. godine (petak), stoga pozivamo sve koji se još nisu prijavili da to učine u navedenom roku.

U akademskoj godini 2024./2025. u status kadeta-pilota bit će primljeno do 20 kandidatkinja i kandidata upisanih na prvu godinu sveučilišnog prijediplomskog sveučilišnog studija Aeronautike, usmjerenje vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti.

Kandidatkinje i kandidati se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu na portalu www.postani-student.hr i Ministarstvu obrane Republike Hrvatske klikom na: PRIHVATI IZAZOV ili pisano (osobno ili poštom) na adresu: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Središnjica za upravljanje osobljem, Ilica 256b, 10 000 Zagreb.

Uvjete koje kandidatkinje i kandidati moraju ispuniti kao i popis potrebnih dokumenata za pravilnu prijavu možete pronaći na našoj web stranici u kategoriji POSTANI VOJNI PILOT, odnosno: svi novi kandidatkinje i kandidati, učenici 4. razreda i stariji, s najviše navršenih 22 godine, ali i stipendisti-vojni piloti koji su prošle godine uspješno završili selekcijsko letenje u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić”, moraju se:

  1. prijaviti na www.postani-student.hr gdje obavezno moraju izabrati studij Aeronautike, modul vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i
  2. prijaviti na natječaj Ministarstva obrane preko mrežne stranice vojnipilot.hr ispunjavanjem navedene elektroničke prijave ILI osobno ILI poštom te priložiti potrebnu dokumentaciju: presliku osobne iskaznice, presliku rodnog lista i presliku uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak, ne starije od 6 mjeseci (https://gov.hr/hr/uvjerenje-da-se-ne-vodi-kazneni-postupak/468) u sljedećim formatima: .jpg, .jpeg, .png, .pdf. Elektroničku prijavu možete obaviti s bilo kojeg elektroničkog uređaja (mobitela, tableta, laptopa ili računala). Ako se prijavljujete osobno ili poštom, pisana prijava uz navedene dokumente mora sadržavati i zamolbu sa životopisom, adresom i brojem telefona ili mobitela.

Svi prijavljeni kandidatkinje i kandidati bit će obaviješteni elektroničkom poštom na adresu koji su naveli u prijavi o točnom vremenu i lokaciji održavanja prvih psihologijskih testiranja, preliminarnog zdravstvenog pregleda te provjere tjelesne spremnosti kao i daljnje informacije o provedbi odabirnog postupka.

U odabirnom postupku kandidatkinje i kandidati moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2024. godine s iznimkom što stipendisti-vojni piloti ne moraju ponovo prolaziti selekcijsko letenje.

Svi kandidati koji zadovolje uvjete odabirnog postupka Ministarstva obrane, rangiraju se na listi kandidatkinja i kandidata za odabrani studijski program u skladu s bodovima ostvarenim na ispitima državne mature i uspjehu u srednjoj školi unutar upisne kvote.

Upise na sveučilišni studij iz ovog natječaja kandidatkinje i kandidati provode u skladu s propisima i uvjetima natječaja koji raspisuje Sveučilište u Zagrebu, a u skladu s obavijestima objavljenim na mrežnim stranicama Ministarstva obrane i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Kandidatkinje i kandidati koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij iz ovog natječaja, krajem kolovoza 2024. godine bit će pozvani na pripremni kamp koji će se provesti tijekom rujna 2024.

U kadetsku službu primaju se kandidatkinje i kandidati koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i steknu pravo upisa na sveučilišni prijediplomski studij Aeronautika, modul vojni pilot.

Dodatne obavijesti kandidatkinje i kandidati mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 (Središnjica za upravljanje osobljem o pitanjima za sve faze odabirnog postupka do selekcijskog letenja), 01/238-0202 (referada Fakulteta prometnih znanosti o pitanjima za upis na Fakultet) te 01/4861-024 (Odnosi s javnošću Hrvatskog ratnog zrakoplovstva o pitanjima u vezi selekcijskog letenja) svaki radni dan u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, elektroničkom poštom na vojnipilot@morh.hr ili putem službenih profila na društvenim mrežama vojnipilot.hr (Facebook i Instagram) te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane Ministarstva obrane.

Kako bi kandidati bili pozvani na testiranja, iznimno je važno poštovati rok javnog natječaja i prijaviti se na vrijeme!

(“Završni prilaz” je u aeronautici i letenju izraz za etapu leta prije samog slijetanja na uzletno-sletnu stazu.)