Važna obavijest za prijavu svih kandidata za kadete-pilote

Ostalo je još svega nekoliko dana za prijavu kandidata na javni natječaj za prijam u kadetsku službu na preddiplomski i diplomski sveučilišni studij na Fakultetu prometnih znanosti, smjer Aeronautika – modul vojni pilot

Natječaj za prijam u kadetsku službu preddiplomski i diplomski sveučilišni studij na Fakultetu prometnih znanosti, smjer Aeronautika – modul vojni pilot raspisan je 12. veljače 2020. godine, a zaključuje se 17. travnja 2020. godine (petak), stoga pozivamo sve koji se još nisu prijavili da to učine u navedenom roku.

U akademskoj godini 2020./2021. u status kadeta-pilota bit će primljeno do 20 kadeta na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Aeronautike – smjer vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti. Više informacija o upisu možete pronaći OVDJE.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske, najviše navršenih 22 godine u kalendarskoj godini u kojoj se prima u kadetsku službu, zadovoljavanje sigurnosnih kriterija, ako ste polaznik 4. razreda srednje škole na stranici www.postani-student.hr izabran Fakultet prometnih znanosti, smjer Aeronautika, modul – vojni pilot te na državnoj maturi prijavljeni traženi predmeti po kojima se formira rang-lista: matematika A razina, a hrvatski i engleski jezik B, zatim ispunjavanje propisanih kriterija za kadeta-pilota temeljem psihologijskog ispitivanja u Zagrebu kao i zadovoljavanje tjelesne spremnosti i liječničkih pregleda.

Potrebni dokumenti za prijavu su: popunjeni obrazac prijave, preslika osobne iskaznice, domovnice i rodnog lista, ako ste polaznik 4. razreda srednje škole: preslika svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole ili uvjerenje o pohađanju škole te uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak kod nadležnog suda, ne stariji od 6 mjeseci.

Međutim, obzirom na vrlo specifičnu i ozbiljnu situaciju u kojoj se svi zajedno borimo protiv pandemije, a u skladu s mjerama prevencije širenja coronavirusa Kriznog stožera, škole su zatvorene, kao i brojne gradske, općinske i županijske ustanove, zbog čega smo svjesni činjenice da kandidati za kadete-pilote nisu u mogućnosti predati sve tražene dokumente potrebne za prijavu. Stoga smo u ONLINE PRIJAVI izostavili 2 tražena dokumenta, a koja će kandidati naknadno dostaviti u MORH čim se stvore uvjeti za njihovo izdavanje u nadležnim ustanovama. Do tada, svi kandidati se mogu najbrže i najjednostavnije prijaviti preko naše web stranice ispunjavanjem ONLINE PRIJAVE te prilaganjem preslike osobne iskaznice, rodnog lista i domovnice u sljedećim formatima: .jpg, .jpeg, .png, .pdf.

Online prijavu možete obaviti s bilo kojeg elektroničkog uređaja (mobitela, tableta, laptopa ili računala) u roku nekoliko minuta.

Sve ostale informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, a dodatne obavijesti kandidati mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 ili na mail: infohrz@morh.hr.

Svi prijavljeni kandidati bit će obaviješteni telefonskim pozivom i elektroničkom poštom o točnom vremenu i lokaciji održavanja prvih psihologijskih testiranja kao i daljnje provedbe odabirnog postupka. Kako bi kandidati bili pozvani na testiranja, iznimno je važno poštovati rok javnog natječaja i prijaviti se na vrijeme!

Izvor: HRZ.