Javni poziv učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot

Rok za podnošenje prijava je 3. svibnja 2024. godine.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u petak, 26. siječnja 2024. godine, javni poziv zainteresiranim kandidatima – učenicama i učenicima 3. razreda srednjih četverogodišnjih škola za sveučilišni studij Aeronautike, modul vojni pilot. Sadržaj Javnog poziva možete pronaći OVDJE.

Učenice i učenici se prijavljuju u propisanom roku elektronički Ministarstvu obrane Republike Hrvatske klikom na poveznicu: PRIHVATI IZAZOV ili pisano (osobno ili poštom) na adresu: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Središnjica za upravljanje osobljem, Ilica 256b, 10 000 Zagreb.

Rok za podnošenje prijava je 3. svibnja 2024. godine.

Uvjete koje učenice i učenici moraju kao i popis potrebnih dokumenata za pravilnu prijavu možete pronaći na našoj mrežnoj stranici u kategoriji POSTANI VOJNI PILOT.

Elektronička prijava se sastoji od ispunjavanja pripremljenog obrasca prijave te prilaganja preslika osobne iskaznice, rodnog lista i uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak, ne starije od 6 mjeseci (https://gov.hr/hr/uvjerenje-da-se-ne-vodi-kazneni-postupak/468) u sljedećim formatima: .jpg, .jpeg, .png, .pdf. Elektroničku prijavu možete obaviti s bilo kojeg elektroničkog uređaja (mobitela, tableta, laptopa ili računala).

Ako se prijavljujete osobno ili poštom, pisana prijava uz navedene dokumente mora sadržavati i zamolbu sa životopisom, adresom i brojem telefona ili mobitela.

Na svoja prva testiranja i preglede sve učenice i učenici moraju obavezno ponijeti i ispunjenu i potpisanu „Suglasnost kojom se prihvaća pristupanje pregledu, ispitivanju i provjeri kandidata za vojnog pilota u svrhu odabira za školovanje za vojnog pilota“, a preuzeti je možete jednostavnim klikom na naziv dokumenta pri dnu elektroničke prijave.

Sve učenice i učenici koji su pravilno ispunili prijavu i priložili potrebne dokumente bit će pravovremeno obaviješteni elektroničkom poštom na adresu koji su naveli u prijavi o točnom vremenu i lokaciji održavanja prvih psihologijskih testiranja, preliminarnog zdravstvenog pregleda te provjere tjelesne spremnosti kao i daljnje informacije o provedbi odabirnog postupka.

U odabirnom postupku kandidatkinje i kandidati moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2024. godine.

Kandidatkinje i kandidati – učenici 3. razreda srednje škole koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka uključivši kriterije selekcijskog letenja, moći će, po želji, s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Dodatne obavijesti zainteresirane učenice i učenici mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 (Središnjica za upravljanje osobljem o pitanjima za sve faze odabirnog postupka do selekcijskog letenja) ili na telefon 01/4861-024 (Odnosi s javnošću Hrvatskog ratnog zrakoplovstva o pitanjima selekcijskog letenja i ugovornih obaveza Ministarstva obrane RH i stipendista) svaki radni dan u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, elektroničkom poštom na vojnipilot@morh.hr ili putem službenih profila na društvenim mrežama vojnipilot.hr (Facebook i Instagram) te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane Ministarstva obrane.