U galeriji “Zvonimir” otvorena izložba “Modro nebo”

Izložba je otvorena povodom obilježavanja 30 godina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Povodom obilježavanja 30 godina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u galeriji Ministarstva obrane “Zvonimir” u četvrtak 9. prosinca 2021. godine otvorena je izložba “Modro nebo”.

Na otvorenju izložbe voditelj galerije “Zvonimir” Zoran Batušić predstavio je djelo i rad autora izložbe, profesora Ivana Mustača zahvalivši svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj svečani trenutak, kako za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, tako i za profesora Mustača.

Izaslanik ministra obrane i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec zahvalio je profesoru Mustaču na posvećenosti i predanosti posljednih deset godina, što je rezultiralo otvorenjem ove velike i simbolične izložbe.

“Već pri prvom susretu sa slikama i pričom koju svaka krije, shvatio sam vrijednost ove izložbe. Naime, njezina vrijednost ne krije se u zrakoplovima, oznakama, rondelama i zastavama koje ćete na prvi pogled uočiti, nego u ljudima koji su tada pričali tu priču, u Hrvatima koji su sjedili u kokpitima prikazanih aviona i helikoptera”, rekao je Križanec i u ime ministra obrane još jednom zahvalio profesoru Mustaču na izložbi kao i kolegama u mirovini koji su odvojili vrijeme i prisustvom uveličali obilježavanje 30. obljetnice HRZ-a.

Profesor Mustač zahvalio je nazočnima na dolasku te naglasio kako je izložba posvećena zrakoplovcima, a zahvalio je i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu na angažmanu oko postavljanja izložbe.

“Izložba nosi naziv Modro nebo, a sastoji se od 70 slika koje su rađene zadnjih deset godina, odnosno od 2011. godine do danas. Zadnja slika je naslikana upravo ove godine. Rađene su tehnikom akvarel, gvaš i ulje na platnu u istim formatima”, rekao je Mustač i na kraju izložbe zahvalio brigadnom generalu Križanecu uručivši mu sedamdeset prvu sliku pod nazivom “Nebesko modri prasak” koja prikazuje višenamjenske borbene avione Rafale.

Izložba će biti otvorena do 22. prosinca, a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije “Zvonimir” od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.

 

 Izvor: MORH/F. Klen