Status selekcijskog postupka za odabir kandidata za studij Aeronautika – vojni pilot

Sukladno javnom pozivu zainteresiranim kandidatima - učenicima 3. razreda srednje škole za studij Aeronautika - vojni pilot od 22. siječnja 2020. i javnom natječaju za prijam kandidata/kandidatkinja za časnike/časnice-vojne pilote („Narodne novine“,br.31/20) te iskazanim potrebama GS OSRH za pribavljanjem pilota u OSRH od 03.ožujka 2020. godine, u tijeku je provođenje selekcijskog postupka kandidata za vojne pilote

Provedba psihologijskog testiranja kandidata je održana 13. svibnja 2020. u Osijeku, Vinkovcima, Varaždinu, Zagrebu, Karlovcu, Delnicama, Zadru i Splitu.

Kandidati koji su zadovoljili kriterije psihologijskog testiranja pristupiti će zdravstvenom pregledu u vremenskom razdoblju od 25. svibnja do 5. lipnja 2020. u Splitu. Zdravstveni pregled po pojedinom kandidatu trajati će dva dana. Tijekom tog razdoblja smještaj i prehrana biti će osigurani u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“. Prijevoz kandidata na zdravstvene preglede u Split osigurat će Hrvatska vojska.

Kandidati koji zadovolje kriterije zdravstvenih pregleda, tijekom mjeseca srpnja pristupit će i selekcijskom letenju i provjeri tjelesne spremnosti u Zemuniku Donjem.

Središnjica za upravljanje osobljem pravovremeno provodi informiranje kandidata elektroničkom poštom i telefonom o pojedinačnoj provedbi selekcije.

Napominjemo da se postupak selekcije kandidata za vojne studije provodi u skladu s trenutačnim epidemiološkim preporukama i odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i da je on podložan promjenama.
Stoga je važno da kandidati redovito provjeravaju svoju elektroničku poštu i obavijesti na službenoj stranici MORH-a (www.morh.hr) i vojnih studija (unizg.hr i unist.hr).

Sve informacije mogu se dobiti i na sljedećim brojevima telefona:
01/3784-812, 3784-814 (Središnjica za upravljanje osobljem),
01/3786 666 (Referada HVU „Dr. Franjo Tuđman“).