Provedena gađanja i raketiranja helikopterima Kiowa Warrior OH- 58D

Pripadnici 393. eskadrile helikoptera iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika proveli su obuku osvježenja bojevih gađanja i raketiranja na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju

Pripadnici 393. eskadrile helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika sudjelovali su od 23. do 26. kolovoza 2021. godine u provedbi obuke osvježenja bojevih gađanja i raketiranja iz helikoptera Kiowa Warrior OH-58D u dnevnim i noćnim uvjetima na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju.

Bojeva djelovanja izveli su borbeni piloti helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, a obuku su provodili nastavnici letenja 393. eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a.

Zapovjednik 393. eskadrile helikoptera pukovnik Hrvoje Andrija Puškarić pojasnio je, kako je standardni ciklus osvježenja bojnih gađanja i raketiranja temelj na kojem se usvajaju procedure i postupci do razine pune borbene spremnosti u svim uvjetima.

Voditelj bojevih djelovanja na Vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju i pilot 393. eskadrile helikoptera naglasio je, kako je iznimno zadovoljan provedbom bojevih gađanja osvježenja i raketiranja te svim dodatnim elementima koji su vezani za ovaj obučni proces.

Foto: HRZ/Drago Vujević