Povratak sastavnice 38. HRVCON-a iz operacije potpore miru na Kosovu

Nakon uspješno odrađene još jedne rotacije u Republici Kosovo pripadnici Eskadrile transportnih helikoptera vratili su se iz operacije potpore miru KFOR u matičnu postrojbu u utorak 23. svibnja 2023. godine.

Zapovjednik treće zrakoplovne sastavnice 38. hrvatskog kontingenta bojnik Nikola Gažo istaknuo je kako je operacija potpore miru protekla u skladu s planiranim zadaćama. Zahvalio je pripadnicima koji su bili pod njegovim zapovjedništvom u proteklom razdoblju i poželio sretan povratak obiteljima.

Zapovjednik 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Stjepan Stepić poručio je kako je kao zapovjednik eskadrile izuzetno ponosan na svoje pripadnike koji kroz svoj profesionalni odnos u izvršavanju zadaća u međunarodnom okruženju pokazuju i potvrđuju spremnost i obučenost Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u izvršavanju postavljenih zadaća.

Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, koji je razmješten na području aerodroma Slatina u Prištini je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba.