Posjeta učenika OŠ Nikole Tesle 194. eskadrili višenamjenskih helikoptera

Učenici i učiteljice Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Zagreba posjetili su u četvrtak, 13. svibnja 2021. 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni „Lučko“

U sklopu programa izvanučioničke nastave 20 učenika i 2 učiteljice drugog razreda Osnovne škole Nikole Tesle posjetili su pripadnike 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva locirane u vojarni „Lučko“ pokraj Zagreba.

Učenike i učiteljice je pozdravio i zapovjednik 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, pukovnik Dubravko Radić, a potom su obišli stajanku i helikoptere koji su bili spremni na redovne dnevne zadaće te saznali i nešto više letenju općenito kao i helikopteru i posebnostima upravljanja helikopterom.

Kroz obilazak svih važnih dijelova helikoptera, unutrašnjosti helikoptera te objašnjavanja kako se upravlja helikopterom iz kabine vodio ih je pilot pripadnik 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera satnik Bojan Bosnić te im na kraju razgledavnja odgovorio i na brojna zanimljiva pitanja.

Nakon razgledavanja helikoptera, imali su priliku uživo promatrati i polijetanje helikoptera koji se upravo spremao na svoju redovnu zadaću.

Na kraju posjete satnik Bojan Bosnić je zahvalio učenicima i učiteljicama škole na posjeti nakon čega je uslijedilo i grupno fotografiranje ispred helikoptera.