Martin Sinković posjetio 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila HRZ-a

Osim što sam sportaš, ugovorni sam pričuvnik Hrvatske vojske, a uz to i zaljubljenik u zrakoplove, rekao je Sinković prilikom posjete protupožarnoj eskadrili HRZ-a

Legendarni hrvatski veslač Martin Sinković posjetio je protekli tjedan 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Martina Sinkovića ugostio je satnik Ivan Dukić, pilot na Canadairu CL-415 koji se i sam bavio veslanjem prije vojnog poziva i karijere u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, a bio je juniorski prvak u veslanju u Hrvatskoj.

“Osim što sam sportaš, ugovorni sam pričuvnik Hrvatske vojske, a uz to i zaljubljenik u zrakoplove te sam rado iskoristio poziv da posjetim vojarnu u Zemuniku”, izjavio je Sinković prilikom posjete te istaknuo kako mu je u počecima karijere satnik Ivan Dukić kao jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj bio uzor i kako mu je velika čast posjetiti protupožarnu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Prilikom posjete, Martina Sinkovića oduševio je avion Canadair: “Nevjerojatno mi je na koliko stvari piloti kanadera moraju paziti prilikom gašenja požara. Obzirom da često veslam na Peruči ponekad i tamo vidim kanadere koji mi uvijek izgledaju fascinantno, a sada sam ih imao priliku vidjeti i s druge pozicije pa mi je zato još zanimljivije”.

Zapovjednik 855. protupožane eskadrile pukovnik Darko Kučej zahvalio je hrvatskom veslaču na posjeti te mu u znak pažnje uručio plaketu 855. protupožarne eskadrile s potpisima svih pilota eskadrile.

“Ovim putem želim još jednom zahvaliti Ivanu Dukiću i zapovjedniku pukovniku Darku Kučeju kao i ostalim kolegama što su nas lijepo ugostili i sve nam pokazali”, rekao je krajem posjeta eskadrili Martin Sinković.