“Krila Oluje” – najbolji nastup na međunarodnom aeromitingu u Slovačkoj

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” osvojila je prvo mjesto za najbolji nastup u letačkom dijelu programa aeromitinga SIAF 2023 u Slovačkoj

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” vratila se u ponedjeljak 4. rujna 2023. godine u vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem iz Zračne baze Malacky – KUCHNYA AB iz Slovačke Republike, gdje je u subotu i nedjelju 2. i 3. rujna nastupila u letačkom dijelu programa aeromitinga SIAF 2023 (Slovak International Air Fest) na kojem je osvojila prvo mjesto za najbolji nastup.

Zapovjednik akrobatske grupe “Krila Oluje” bjn Darko Belančić istaknuo je zadovoljstvo osvojenim prvim mjestom: “Osvajanje prvog mjesta za najbolji nastup veliko je priznaje i nemjerljiv motiv za daljnji rad akrobatske grupe. Ovo je ujedno i velika promocija Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Hrvatske vojske i Republike Hrvatske na međunarodnoj sceni”.

Ovo je 238. nastup “Krila Oluje”, odnosno 65. međunarodni nastup. S atraktivnim letačkim programom do sada su se predstavili u 15 država svijeta.