Kadeti Kadetske bojne “Predrag Matanović” na utrci “162 stube”

Kadeti zrakoplovnog voda Kadetske bojne “Predrag Matanović“ Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman“ sudjelovali su u subotu, 15. veljače 2020. na 13. cestovnoj utrci “162 stube“

Kadeti zrakoplovnog voda Kadetske bojne “Predrag Matanović“ Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman“ sudjelovali su u subotu, 15. veljače 2020. na 13. cestovnoj utrci “162 stube“ koju je organizirao Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Već nekoliko godina cilj utrke je promocija održavanja fizičkog zdravlja koje je preduvjet za mentalno zdravlje i s toga su kadeti željeli pokazati značaj tjelesne aktivnosti kod vojnih pilota.

Ova tradicionalna utrka, koja je osmišljena s ciljem osvješćivanja javnosti o važnosti tjelesne aktivnosti, svake godine okuplja sve više sudionika, od profesionalnih trkača, ljubitelja sporta, do brojnih studenata. Tjelesna aktivnost je jedan od najučinkovitijih načina borbe protiv kardiovaskularnih i drugih bolesti, a kretanje osnovni čimbenik zdravog stila života.

Start utrke je bio ispred dekanata Medicinskog fakulteta preko Mesićeve, Grškovićeve, i Rockfellerove ulice te Schlosserovih stuba. Na taj način utrka je povezala dvije temeljne zdravstvene institucije: Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja “Andrija Štampar”. U stazu su bile uključene i stube, njih 162 po kojima je utka dobila ime. Natjecatelji su bili podijeljeni u četiri kategorije, a dužina staze bila je 4 200 m.

Izvor: MORH

Foto: HVU/Kadetska bojna