HRZ obilježio Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske

U prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, izaslanstva Hrvatskog ratnog zrakoplovstva položila su vijence i zapalila svijeće na gradskom groblju Miroševac u Zagrebu i kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Zadru u petak 26. svibnja 2023. godine.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.
Nakon polaganja vijenca u vojnoj kapelaniji u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku održana je misa zadušnica koju je predvodio vojni kapelan otac Ivo Topalović.
U prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, Zapovjedništvo HRZ-a, 91. krilo HRZ-a, Središte za obuku HRZ-a i 93. krilo HRZ-a održali su prigodne svečanosti na kojima su pripadnicima postrojbi uručene nagrade i pohvale.
Tom prigodom zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanec prisjetio se početaka stvaranja Oružanih snaga i postrojavanja na stadionu u Kranjčevićevoj. U svom govoru motivirao je pripadnike HRZ-a na ustrajnost, upornom i predanom radu te težnji ka ispunjenu.
Zahvalio se svim pripadnicima HRZ-a i čestitao im Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske te nadolazeći Dan državnosti.