Hrvatsko ratno zrakoplovstvo na „Hungarian International Military Air Show 2021“(HIMAS21) u Republici Mađarskoj

Uz članove akrobatske grupe „Krila Oluje“ na HIMAS21 nas predstavljaju i helikopteri OH-58 te Mi-8 s posadama

Dana 26. kolovoza 2021. godine akrobatska grupa „Krila Oluje“ kao i helikopteri OH-58 i Mi-8 s posadama otputovali su u Republiku Mađarsku kako bi sudjelovali na Hungarian International Military Air Show 2021“(HIMAS21). Svi zajedno će biti predstavljeni i nastupati na međunarodnom zrakoplovnom mitingu u zrakoplovnoj bazi Kecskemet 28. i 29. kolovoza.

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“ prezentirat će vještine, disciplinu, timski rad i visoki stupanj obučenosti pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i Oružanih snaga RH u cjelini. Tijekom izvođenja programa koji traje oko 20 minuta avioni lete na međusobnoj udaljenosti manjoj od 2 metra pri brzini oko550 km/h.

Uspješan nastup grupi poželio je i zapovjednik 93. krila HRZ-a brigadir Krešimir Ražov, a prije polijetanja iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, vođa „Krila Oluje“ satnik Darko Belančić kazao je kako su sve predradnje uspješno odrađene i da su spremni i rado nastupaju na jednom od najprestižnijih europskih međunarodnih zrakoplovnih mitinga.

Uz pilote grupe, u Republiku Mađarsku je helikopterom Mi-8 krenuli su i zrakoplovni tehničari koji će se brinuti za ispravnost i tehničke preglede aviona Pilatus PC-9M na kojima lete „Krila Oluje“.

Foto: HRZ/Drago Vujević