DVD Bilice i djeca Dječjeg vrtića “Sunce” i “Lanterna” u posjeti eskadrilama HRZ-a

Pripadnici i mladež DVD Bilice i djeca Dječjeg vrtića “Sunce” i “Lanterna” krajem proteklog tjedna posjetili su 93. krilo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku Donjem
Pripadnici i mladež Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilice i djeca Dječjeg vrtića “Sunce” i “Lanterna” krajem proteklog tjedna posjetili su 93. krilo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem.

U sklopu svoje terenske nastave pripadnici i mladež Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilice posjetili su 855. protupožarnu eskadrilu 93.krila HRZ-a u kojoj prigodi su se pobliže upoznali sa TT karakteristikama Canadaira CL 415 i Air Tractora AT-802 koje su do sada mogli vidjeti samo u zraku prilikom zajedničkog gašenja požara.

Također, šezdesetak djece i djelatnika Dječjeg vrtića “Sunce” iz Brodarice i “Lanterna” iz Rogoznice imali su priliku razgledali eksponate starih letjelica te avione i helikoptere na kojima danas lete hrvatski vojni piloti.

Predstavljeni su im avioni Pilatus PC-9 na kojima leti akrobatska grupa “Krila Oluje” i Zlin 242L na kojima se provodi selekcijsko letenje te helikopteri Bell-206B Jet Ranger i OH-58D Kiowa Warrior, međutim poseban interes djeca su iskazala prema protupožarnim avionima Canadair CL 415 i Air Tractor AT-802.

Okupljene mališane posebno je oduševilo pokretanje motora i polijetanje aviona Pilatus PC-9 392. eskadrile aviona kao i pokretanje i polijetanje helikoptera Bell-206B Jet Ranger 393. eskadrile helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom obavljanja redovitih zadaća.

Pripadnici i mladež Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilice i djeca Dječjeg vrtića “Sunce” i “Lanterna” zahvalilili su se djelatnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na mogućnosti i odličnoj organizaciji predmetne posjete.