Canadair CL-415 HRZ-a na vatrogasnoj manifestaciji FIREmobile u Njemačkoj

Protupožarni avion Canadair CL-415 Hrvatskog raznog zrakoplovstva, s jednom posadom i četiri tehničara, upućen je na manifestaciju “FIREmobil”

Jedan protupožarni avion Canadair CL-415 Hrvatskog raznog zrakoplovstva, s jednom posadom i četiri tehničara, upućen je u četvrtak 14. rujna 2023 iz 855. protupožarne eskadrile, 93.krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva manifestaciju “FIREmobil” koja se održava u gradu Welzow u Republici Njemačkoj.

Radi se o vatrogasnom događaju međunarodnog karaktera na kojem se predstavljaju načini i sredstava za upravljanje kriznim situacijama i zaštitu od katastrofa, prvenstveno za donositelje odluka ali i za korisnike u organizacijama civilne zaštite.
Događaj traje od 14. do 16. rujna na pisti Welzow pokrajina Brandenburg. U okviru događa održat će se simpozij, praktične zemaljske radionice, izložba te demonstracija gašenja iz zraka s više vrsta protupožarnih letjelica.

Uz Hrvatski Canadair CL-415 u letačkom programu sudjeluju i Sikorsky CH-53 (Deutsche Luftwaffe), Eurocopter AS-332 (Heli Austria GmbH) te Eurocopter AS-350 (AEROHELI International).